Dienstag, 6. Mai 2008

Womit verbringen Sie eigentlich Ihre Freizeit?

Gestern schickte mir einer der tapferen 600 Reiter aus Lord Raglans Regiment einen Link auf einen interessanten Artikel. Dazu muss gesagt werden, dass der Link-Schicker nicht eben ein Freund der Wikipedia ist. Eher ist er ein bekennender Nicht-Freund. Daher ist sein Hinweis auf ebendiesen Artikel eine noble Tat. Selbst so große Männer wie Schopenhauer wären nie auf die Idee gekommen, einem Diskussionspartner in einem Disput mit einem Link auf die Argumentations-Sprünge zu helfen. Schließlich wollte man ja Recht behalten...

Hier nun aber der Artikel:

Hier findet man den vollständigen Artikel und den
zugrundeliegenden Bericht von der Web Expo 2.0Vad sysslar ni med på fritiden?

Igår sändes jag en länk - av en av de tappra 600 som var med i Lord Raglans kavalleri. Det är inget särskilt med att få en länk, men länken visar till en Wikipedia uppskattande artikel - och avsändaren är inte alls Wikipedia uppskattande. Nej, det är han inte. Men vi hade konstaterat att vi inte kunde övertyga varandra i detta ämne - nej, inte ens "hår i soppan" metaforen eller "förgiftad mussla i grytan" kunde hjälpa till - och så började vi skicka länkar med argumenter till varandra, med argumenter som passade till motsidan. Han kom först och det tyckte jag var mer än chevalereskt, nästan ridderligt. Annars finns det ju inte så mycket ridderligt beteende nuförtiden. Tyvärr.

Artikeln handlar om människornas tidsverdriv, hur mycket tid de tillbringar framför teve-rutan och hur mycket tid det skulle bli över om till exempel amerikanarna tittade 1 % mindre på teve. Skulle de göra det då kunde det skapas 100 nya wikipedia till istället! Man räknar att de tittar 100 miljoner timmar bara på reklam varje helg, varje helg så mycket tid för bara att titta på reklam! Och 100 miljoner timmar skulle nog räcka för att skriva massor av fina Wikipedia artiklar... Vad sysslar ni egentligen med på fritiden?


Läs mer... eller... lyssna på Clay Shirkys
keynote
på Web Expo 2.0 i San Francisco.


Keine Kommentare: